Kennisbank OAKE
Veelgestelde Vragen
Wij hebben de meest gestelde vragen van de afgelopen tijd voor je op een rijtje gezet, zodat je snel antwoord krijgt op je vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Geen zorgen – neem gerust contact met ons op! Dan helpen we je direct!
Levering
Rijden jullie zelf?
Ja, wij rijden momenteel dagelijks met drie chauffeurs door heel Nederland met onze maaltijden.
Hoe laat komen jullie leveren?
Onze vroegste chauffeur start al om 5:00 om de eerste maaltijden voor de lunch te bezorgen. We houden altijd rekening met de aanvang van een uitvraag en zorgen ervoor dat we er minimaal twee uur van tevoren met de maaltijden zijn, maar vaak komen de maaltijden al rond het middaguur.
Waar leveren jullie in Nederland?
Door vaste afnames komen we momenteel elke dag in Breda, Den Haag, Zwolle, Utrecht, Eindhoven, Nijmegen en sinds kort ook in Amsterdam. We zijn dus vaker in de buurt dan je denkt!
Hoe worden de maaltijden aangeleverd?
Het gros van onze maaltijden leveren we in 1/1 gastronorm RVS-bakken, die gangbaar zijn voor de meeste ovens en buffetten. Op verzoek kunnen we de maaltijden ook leveren in 1/2 gastronorm bakken of zelfs individueel in disposables.
We vervoeren deze maaltijden koud in tempex boxen of thermokarren. Voor transport worden de maaltijden getemperatuurd en gecontroleerd.
Rekenen jullie transportkosten?
Transport is niet gratis en wordt op de een of andere manier doorberekend. Zijn we al in de buurt, dan maken we vrijwel geen extra kosten en brengen we deze niet in rekening. Moeten we speciaal de auto instappen, dan rekenen we de kosten transparant door.
Vindt je klant dit vervelend? Dan kunnen we de transportkosten verwerken in de maaltijdprijs of kijken naar een korting.
Ons doel is om er altijd samen uit te komen en het niet op transportkosten te laten stuklopen.
Hoe zit het met de afwas?
Hoe zit het met de afwas? Wij nemen de afwas voor onze rekening! Als locaties zelf gaan spoelen, verdwijnen er vaak bakken, deksels en boxen. Je mag de gebruikte materialen na afloop direct vies in de box of kar terugzetten. Zit er een lange tijd tussen voordat we weer langskomen? Zet de afwas dan, indien mogelijk, koel weg.
Leveren jullie ook materiaal mee?
Ja, en voor Appèl is dit kosteloos! Wij hebben voldoende elektrische chafing dishes, warmtekasten, ovens, opwarmstations (220V) en opschepbestek, mocht dit op locatie niet aanwezig zijn.
Menu & Mogelijkheden
Vanaf hoeveel personen kan ik bestellen?
Als we in de buurt zijn, hanteren we momenteel als richtlijn dat we vanaf 20 personen leveren, mits het past bij de maaltijden die we koken.
Hoe lang zijn de maaltijden houdbaar?
In de regel zijn de maaltijden houdbaar op de dag van levering en de dag daarna.
Verwacht je de maaltijd ook op de tweede dag te gebruiken? Geef dit dan voor de zekerheid aan bij je uitvraag.
Hoe moeten de maaltijden worden opgewarmd?
Hiervoor hebben we een opwarmsuggestie ontwikkeld. Kijk echter eerst naar de richtlijnen en temperaturen die voor jouw locatie gelden, aangezien deze voorrang hebben op onze instructie.
Kunnen jullie rekening houden met allergenen?
Zeker, als we het maar weten! We kunnen de gehele maaltijd (meestal) allergeenvrij koken, maar doorgaans leveren we enkele maaltijden los in een disposable mee, zodat de allergenen volledig gescheiden blijven.
Bij elke levering komt ook een overzicht van de maaltijd met de allergenen die van toepassing zijn.
Wat koken jullie deze maand?
Bij Oven Aan, Kom Eraan koken we volgens een vaste module van vijf weken voor de lijnen: OAKE International, OAKE Basic en OAKE Vega, en een module van tien weken voor onze OAKE Premium-lijn.
Op deze pagina kun je snel zien wat we wanneer koken. Ook kun je doorklikken om dieper in te gaan op de verschillende modules.
Let op: Momenteel is onze Premium-lijn nog niet inzichtelijk.
Kom je er niet uit? Wij doen altijd een passend voorstel!
Kunnen we afwijken van de cyclus?
Wij proberen vanuit OAKE altijd eerst een voorstel te doen op basis van onze cyclus.
Voor grotere aantallen (vanaf 150 à 200 personen) kunnen we echter elke maaltijd buiten de cyclus om koken.
Wat we ook weleens doen bij bijvoorbeeld een uitvraag voor kleinere groepen die extra een vismaaltijd wensen, is de vlees- en vegamaaltijden laten meelopen met de cyclus en de vismaaltijd apart bereiden buiten de cyclus.
Wat adviseren jullie voor een standaard buffet?
Wij adviseren eigenlijk altijd om te kiezen voor twee maaltijden, die meestal uit meerdere componenten bestaan (maximaal drie warme componenten per maaltijd). Dit kan een combinatie zijn van een vlees- en een vegamaaltijd, maar ook twee vegamaaltijden of juist twee vleesmaaltijden.
In de basis koken wij een maaltijd van 520 gram, met bijpassende salades van 60 gram per persoon, aangevuld met brood en boter.
Kan het buffet worden uitgebreid?
Jazeker! Extra salades, componenten, soepen, toetjes en overige bijgerechten kunnen we altijd meeleveren.
Welke maaltijden zijn geschikt voor grotere groepen?
Voor grote groepen is het belangrijk dat de maaltijd niet te veel componenten bevat, goed opgewarmd kan worden en dat een grote groep in korte tijd bediend kan worden. Daarnaast speelt het budget bij dit soort opdrachten vaak een grote rol.
Daarom hebben wij vijf vlees- en vijf vegetarische maaltijden geselecteerd die we altijd kunnen bereiden! Wil je toch iets anders? We hebben meer dan 250 recepten, dus er zit vast iets voor je tussen!
Je vindt deze suggesties onderaan onze banquetingpagina bij OAKE XXL.
Leveren jullie ook medewerkers?
Te druk op de locatie? Op verzoek leveren wij een medewerker mee die de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het opwarmen van onze maaltijden en het klaarzetten van de meegeleverde materialen. Hierdoor worden medewerkers op locatie ontlast en kunnen zij zich richten op de service en het contact met de opdrachtgever.
Een extra voordeel is dat we dan ook alles direct weer mee terug kunnen nemen, waardoor een tweede bezoek niet nodig is.
Leveren jullie disposables / servies mee?
Dat kan, maar daar brengen we wel kosten voor in rekening.
Voor disposables gebruiken we een suikerriet bord en een bio bestekset, waarvoor we €0,55 per persoon rekenen.
Voor servies hangt de prijs af van de afname, aangezien we dit extern inhuren. Maar houd rekening met een prijs van €3,50 per persoon voor bord en bestek.
Welke apparatuur heb ik op locatie nodig?
De basis is een oven waarin een 1/1 gastronorm RVS-bak past. 95% van de Appèl-locaties werken met deze norm.
Bij grotere afnames adviseren wij een warmtekast als buffer. Deze kunnen we kosteloos uitlenen als daar behoefte aan is.
Prijzen
Wat kost het?
We draaien het graag om: Wat mag het kosten?
Op basis van een gerichte uitvraag – bij voorkeur met de gewenste grammage, het budget en de maaltijdvoorkeur – kunnen we altijd tot een passende oplossing komen.
Wij kunnen al onze maaltijden leveren in stappen van 10 gram, waardoor het onmogelijk is om vaste prijzen te hanteren.
Bij vaste dagelijkse afnames liggen de prijzen lager dan bij banqueting-uitvragen.
Werken jullie met een aanbetaling?
Nee, opdrachten vanuit Appèl zijn altijd 100% achteraf.
Hoe wordt er gefactureerd?
We factureren doorgaans per week per locatie. Hiervoor ontvangen we graag een locatienummer.
Foodtrucks
Werken jullie met minimale aantallen?
Ja en nee: per concept hebben we in het overzicht een vanaf-aantal genoemd. Echter, we kijken ook naar de besteding per persoon. Gaat het om 200 personen met een zeer lage besteding of om 50 personen met een uitgebreid, avondvullend programma?
Om dit inzichtelijk te maken, rekenen we alle kosten apart. Hierbij verwijzen we ook naar de desbetreffende pagina.
Wat staat er op het menu?
Elk jaar ontwikkelen we een nieuw basismenu voor alle concepten. Op basis van jouw aanvraag, doelgroep, functie en budget doen we een passend voorstel.
Kunnen jullie afwijken van menu / concept?
Soms ontvangt een opdrachtgever een zeer specifieke uitvraag, zoals 2.000 broodjes kroket 2.0 voor een jubileum of viering.
Na zo’n aanvraag bekijken we welke wagen hier het beste bij past en hoe we dit op de meest efficiënte manier kunnen invullen.
Welke afmetingen hebben de wagens?
Op de overzichtspagina kun je doorklikken naar de diverse brochures. Hierin vind je een basistekening van de wagens met de afmetingen en aansluitingen. Houd er rekening mee dat wij op propaan frituren voor de plaatsing op jouw locatie.
Op welke energiebronnen koken jullie?
Alle wagens kunnen draaien op één vrije groep van 230V, maar dan zijn de mogelijkheden beperkt. Het liefst maken we gebruik van een 16A 400V krachtstroomaansluiting.
Onze wagens beschikken over een grote frituur op propaan, waardoor het stroomverbruik op locatie beperkt blijft. Daarnaast koken we op droog eikenhout met onze plancha of op kokosbriketten met onze BBQ/grill.
Kijk voor alle aansluitingen in de brochures van de foodtruck.
Kan ik zien of de foodtrucks beschikbaar zijn?
Ja! Helemaal onderaan deze pagina vind je een agenda met de planning. Hierin staan zowel projecten die in optie zijn als projecten die al bevestigd zijn.
Informeer echter altijd van tevoren, want we zijn niet altijd beschikbaar. Soms zit er ook nog een project in de pijplijn dat nog niet volledig is verwerkt.
Organisatie
Wat is jullie relatie met Appèl?
Wij zijn de keuken van Appèl! Appèl heeft een groot aandelenbelang in ons bedrijf en is tevens onze grootste afnemer. Daarnaast is OAKE ingericht om de meest voorkomende warme maaltijden te kunnen leveren.
Vaak worden we gezien als een externe partner, maar in werkelijkheid zijn wij gewoon jouw collega, klaar om met een centrale keuken jouw culinaire vraagstuk op te lossen.
Waar worden de maaltijden gekookt?
De maaltijden worden momenteel gekookt aan de Parallelweg 27 in onze grote productiekeuken.
Binnenkort verhuizen we naar een ruimere keuken aan de Poolvos, op loopafstand van het servicekantoor aan de A2.
Wie koken de maaltijden?
Bij OAKE hebben we een dynamisch team van ervaren koks met een brede achtergrond in de Brabantse horeca, die nu overdag bij ons de lekkerste maaltijden bereiden.
Nieuwsgierig? Kom een keertje langs!
Hoe kom ik in direct contact?
Mail naar 073 20 32 161 of mail naar zakelijk@ovenaan.nl dan helpen we je verder!

